Tavaszváró téli wellness, felújítandó fürdőszoba

Karácsony este nagyon szerencsésnek éreztük magunkat a párommal, Sanyival, mivel a szüleimtől kaptunk ajándékba egy három éjszakás, négy napos wellness hétvégét a Balaton mellé. Mivel mindketten nagyon sokat dolgozunk, ezért hihetetlenül hálásak voltunk ezért az ajándékért, mert így néhány napra kiszabadulhattunk a mindennapok mókuskerekéből és átadhattuk magunkat az élvezeteknek.

Végül úgy alakult, hogy csak február utolsó hetében tudtunk elindulni, mivel előtte közbe jött pár dolog, kellemesek és kellemetlenek egyaránt.

Karácsonykor nemcsak anyukámék, hanem anyósomék is megleptek minket, méghozzá azzal, hogy felajánlották, hogy finanszírozzák a fürdőszobánk felújítását. Ahogy azt már ti is tudjátok, magát a házat is nekik köszönhetjük, most pedig még hálásabbak lehetünk nekik, hogy a közreműködésükkel megszépült a fürdőszobánk. Az utóbbi egy évben többször is szóba került az, hogy sikerült mindent szépen felújítanunk a házban, azonban a fürdőszobára már kevés pénzünk maradt és az kissé szedett-vedett lett a végén, éppen ezért nagy vágyunk volt, hogy egyszer nekünk is korszerű, modern fürdőszobánk lehessen.

Ez a vágyunk idén teljesült is, a segítségükkel és a saját ötleteinkkel, kiváló szakemberek álomszépé varázsolták a helyiséget nekünk.

A kivitelezés eltartott egy darabig, de február közepére elkészült, így a Valentin napot már a kényelmes sarokkádunkban relaxálva ünnepelhettük meg.

Kellemes hónap volt a február, mivel a felújítás és a wellness is ekkorra esett, mivel mindketten ekkora tudtunk csak szabadságot kapni az elutazáshoz.

Noha már öt éve együtt vagyunk, próbálunk odafigyelni arra, hogy mindig megőrizzük a kapcsolatunkban a romantikát, havonta egyszer-kétszer el szoktunk menni randizni, ahogy az első hónapokban is tettük. Ilyenkor jöhet bármi, amihez csak kedvünk tartja, nem ragaszkodunk az éttermi vacsora és mozi kombinációhoz, volt már olyan, hogy egy szabaduló-szobába mentünk el, ahonnan sikeresen ki is tudtunk jutni, de voltunk már bowlingozni és falat mászni is, illetve gyakran megyünk koncertekre is, attól függően, hogy játszik-e a környéken valamelyik kedvenc együttesünk.

Ez a wellness (hosszú) hétvége szintén nagyon jót tett nekünk, habár szerencsére nem volt semmilyen megoldatlan problémánk, a hétköznapi rohanásban nem mindig akad elég időnk egymásra, ez alatt a négy nap alatt azonban volt időnk bőven bepótolni mindent.

Egy gyönyörű, négycsillagos szállodában voltunk, félpanziós ellátással és jól felszerelt wellness részleggel.

Korábban már mindketten jártunk ehhez hasonló helyeken, de együtt még nem volt benne részünk. Persze, nyaralni voltunk együtt minden évben, azonban akkor az apartmanokat és a panziókat részesítettük előnyben, ahol tudtunk főzni magunkra és egy kis kert is rendelkezésünkre állt, ahol esténként nézhettünk a csillagokat és kártyázhattunk a teraszon.

Télen azonban az ember annyira nem igényli a szabadban levést, a szoba erkélyére például szinte ki se tettük a lábunkat, az idő nagy részében vagy a wellness részlegben élveztük a különböző medencéket, vagy fenn a szobában pihentünk.

Biztos vannak olyan párok, akik hosszú együtt töltött évtizedek után már szinte el sem tudnák képzelni azt, hogy kettesben legyenek a nagy huszonnégy órájában és csak egymással foglalkozzanak, nekünk ez azonban nem jelentett problémát. Az mondjuk tény, hogy egyelőre egy kezünkön meg tudjuk számolni az eddigi éveinket, de nagyon remélem, hogy harminc év múlva sem fogunk elhidegülni egymástól.

A medencékben ülve rengeteg dologról el tudtunk beszélgetni, a víz pezsgése és bugyogása pedig nemcsak ellazított minket, hanem kell hangszigetelést is nyújtott, hogy a szálloda vendégei ne tudjanak belekotnyeleskedni egymás beszélgetéseibe.

Kipróbáltuk az összes pezsgőfürdőt és szaunát, az étel pedig fenomenális volt. Reggelinél és vacsoránál is több fogásos svédasztalról válogathatott mindenki a saját ízlésének megfelelően, korlátlan mennyiségben, szóval azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy ezek a napok nem a fogyókúráról szóltak.

Ami pedig szinte megkoronázta az utazást, az az, hogy az egyik közeli városban a kedvenc borászatunk székhelye, akiket meglátogattunk egy borkóstoló erejéig, illetve vettünk néhány üveg finom bort is itthonra, hogy később is vissza tudjunk emlékezni erre a kirándulásunkra.

Sanyi is és én is mindennel teljes mértékben meg voltunk elégedve, azt azonban muszáj megjegyeznem, hogy a szállodai szoba fürdőszobája szép volt ugyan, de a miénk mellett labdába sem rúghat, olyan szép lett a felújítás után.

[Top]