Ingatlanközvetítés, nyelviskola Budapest

house-753270_640Már régóta úgy dolgozom, mint ingatlan közvetítő. Sokan nem szeretik ezt a szakmát, de szerintem azért, mert annyira nem is ismerik. Én szeretem, és nem is szeretnék másik munkát. Te tudod mit csinál egy ingatlanos?

A munkám

Pár éve kerültem ide a céghez, mint ingatlan közvetítő. Először csak az irodában dolgoztam, és az ügyfelekkel foglalkoztam, a kik bejöttek érdeklődni. Aztán egyik alkalommal megkérdezte Laci, a főnököm, hogy nincs e kedvem elmenni vele, és megnézni, hogy milyen egy lakás, vagy ház eladása, hogyan kell eladni egy házat…

Miután nem volt előre megbeszélt ügyfelem, így igent mondtam neki. Emlékszem még a mai napig az első házra, amit megnéztem ingatlanos szemmel. Gyönyörű volt. Akkor éppen felmérni mentünk egy házat, mert a tulaj Angliába való költözése miatt minket szeretett volna megbízni a ház eladásával. Azt hiszem addig nem is láttam még ilyen felszerelt házat. Minden volt benne, amit az ember csak akarhat.

Maga a ház alapjában véve is hatalmas volt, 2 szintes, több mint 200m2. A ház felszerelt minden extrával, szaunával, hátul a házból ki lehetett menni egy eltolható tetejű medencéhez is. Hát azt hittem leesik az állam. Azt már nem is mondom, hogy a konyha, a legmodernebb felszereléssel el volt látva, beépített gépek tömkelege, mind alig használtak. Arra már nem is emlékszem, hogy mennyi fürdőszoba volt a házban, de azok sem olyan kis egyszerűek voltak. Miután költözik, és nem éppen a szomszéd városban, így ahogy volt a ház, úgy szerette volna eladni, bútorokkal, mindennel együtt, csak a személyes holmikra volt szüksége. Mondanom sem kell, hogy horror összeget ért a ház. Azért amelyikünk erre a házra talál vevőt, igen csak jól jár, ami a juttatásokat illeti.

Az első ház eladásom

Végül nekem is megtetszett a házak, lakások eladása, és elkezdtem vele én is foglalkozni. Persze eleinte segítséggel, és meg kellett tanulni hogy hogyan is kell egy lakást eladni. Meg kell tudni, mit szeretne a vevő? Lakást, vagy házat, mekkora nagyságú legyen, 50m2 vagy mondjuk 150m2, és még sok hasonlót. ha éppen egy lakás kellemes világos, akkor felhívni a figyelmet rá, ha pedig sötét, akkor kiemelni a tető ablakot…az első időszak igen nehéz volt, és sikerek nélküli. Pár hónapig nem igazán sikerült egyik lakás bemutatásom sem. Persze nem lehetek mindig peches, és egyszer eljön majd az én időm is, tudtam, csak azért már jöhetne gondoltam magamban pár alkalommal. Azt már megtanultuk, hogy minden akkor biztos, ha már alá van írva a szerződés, az a biztos. Volt pár alkalom, amikor igen csak előre örültünk a medve bőrére, és valami okból kifolyólag mégsem jött össze az eladás.

Aztán egyik alkalommal, egy fiatal pár keresett meg minket, hogy kis lakást keresnek. nem túl nagyot, mert elég szűkösek a keretek, és a hely is meg volt határozva, hogy hol szeretnének vásárolni. Ilyen is előfordul, és ezek a kritériumok igen csak nehezítik a lehetőségeket. Az irodában is mutattam nekik pár lakást, és megbeszéltük, hogy egyik nap nézzünk meg egy párat, és hogy melyiket is érdemes. Ha jól emlékszem, az első nap 3 lakást néztünk meg, de valahogyan egyik sem felet meg az elvárásoknak. Mindegyikkel volt valami gond, hol túl kicsi volt, hol túl zajos, hol pedig pont az olt a baj, hogy túl csendes. Aztán eszembe jutott, hogy nem messze a belvárostól van egy kis lakás, igazán kicsi, ami egy német páré volt. Most hasznát vehetem a nyelvtudásomnak, amit ez a nyelviskola Budapesten adott. Gyorsan egyeztettem is velük, hogy meg tudnánk e nézni, hiszen a közelben vagyunk éppen. Szerencsére igent mondtak, és egy óra múlva már ott is voltunk.

A fiatal pár teljesen beleszeretett a kis lakásba. Kicsi, de otthonos volt, és felújított, és végre én is eladhattam életem első lakását.

[Top]