Ingatlan vásárlás, és a cross bukósisak

Hosszú idő után végre mi is azon gondolkodhattunk, hogy milyen lesz a saját házunk majd. Igaz nem voltak nagy kereteink, és igen csak szűkös volt a mérce, de tudtuk bármilyen kicsi is lesz, a miénk lesz.

A keresgélés

A Balaton partján lakunk. Azt hiszem, már maga a tény is elég ahhoz, hogy ha az árakat nézzük, akkor nem kis pénzekről beszélhetünk. Hosszú éveken át gyűjtögettük a pénzünket, amit most szerettünk volna elkölteni az első saját otthonunkra. Konkrét elképzelésünk nem volt, ami biztos volt, az hogy nem egy panel lakást szeretnénk, hiszen mind a ketten falun nőttünk fel, és egyértelmű volt a cél, hogy ott is akarunk maradni. Persze a keretünk miatt az is biztos volt, hogy a várostól messzebb fogunk találni, de ez sem jelenthet gondot, hiszen van egy autónk, és a párom szeret motorozni. Amúgy is nemrég kapott egy nagyon klassz cross bukósisakot, most akkor végre használhatja majd folyton.

A házak

Pici házat kellett találni. Ha jól emlékszem, 2 vagy 3 ingatlanossal is volt kapcsolatunk, hátha majd ők megtalálják a megfelelőt. Különösebb kikötésünk nem volt, inkább csak apróbb dolgok. A házat illetően legyen víz, villany, gáz nem volt szükséges, de mondjuk egy vegyes tüzelésű kazán igen csak praktikus lenne, a tető legyen jó állapotú. Szegény apám mondogatta mindig, ha a tető jó, akkor nagy baj már nem lehet. Ha belegondolok igaza van, hiszen a legnagyobb összeget az jelentené, ha azt fel kellene újítani, vagy esetleg másik kellene.

Az egyik ingatlan irodától gyorsan meg is váltunk, mert folyton drágább házakat mutogattak, holott tudták jól a keretünket. Ettől azért nem lehet milliókkal eltérni.

Sok kis házat megnéztünk, és tudtuk, hogy időbe fog kerülni, de nem gondoltam, hogy ilyen nehezen fogjuk majd megtalálni a megfelelőt.

Az idő mindent megold

Nem szerettük volna elkapkodni a dolgot, inkább várjunk heteket, vagy hónapokat, csak meglegyen a megfelelő. Elvégre is, az otthonunkról volt szó, és ez megér bármennyi időt is. Közben az időjárás is őszre fordult, így még inkább nem siettünk. Igaz, hogy a szüleimnél laktunk a hátsó kis külön álló részben, de innen nem kell elmennünk, mert nem kell senkinek ez a kis lakrész. Még akkor alakítottuk ki ezt magunknak, amikor összeházasodtunk. Ez volt a legegyszerűbb módja az összeköltözésnek, és a spórolásnak is. Otthon laktunk, mind ketten dolgoztunk, így tudtunk félre tenni a leendő házunkra. Persze nem volt egyszerű, de megérte.

Szóval a lényeg, hogy nem volt muszáj elköltözni, és az idő múlása is azt mutatta, hogy nem biztos, hogy nekünk nagyon sietnünk kell. Itt a fűtésünk, mindenünk ki van alakítva, tökéletesen működik, nem kell kapkodnunk.

A megfelelő ház

Tavaly már november volt, mikor már igen csak kezdtem fáradni a jay-548381_640háznézésbe, és azt gondoltam, soha nem lesz meg a megfelelő. Ilyenkor azért az árak is lejjebb vannak, ezért érdemes ilyenkor házat nézni. Aki el szeretné adni, mihamarabb szabadulna tőle. Végül sikerült megtalálni a nekünk megfelelőt. Pici ház, és sok munka is van vele, de végre megvan az, ami teljessé teheti az életünket.

Na, és mikor kaptunk kulcsot, ami végleg a miénk volt, ezt jelentette, karácsony előtt persze. Szerinted kell ennél szebb ajándék?

[Top]