Lakás extrákkal és szelfigép esküvőre

Régóta szeretnék már egy saját lakást, amely a Városligeti-tóra néz. Ezt még kislánykoromban álmodtam meg. Egy kis garzon a Városliget szélén. Főállású esküvőszervező vagyok, nem keresek rosszul. De egy lakás ezen a környéken még idén nyáron is elérhetetlen álomnak tűnt számomra.

Egy magyar-angol házaspár kért fel az esküvőjük lebonyolítására. Lényegében teljesen szabad kezet kaptam, egyetlen határozott kérésük volt: legyen szelfiautomata az esküvőjükön. Kicsit meglepődtem és visszakérdeztem: szelfigép esküvőre? Elmondták, hogy a menyasszony nővérének pár hónapja volt a lakodalma és azon egy ilyen masina fantasztikus hangulatot csinált.

Meghatározták a szállítót is: a bérlést a selfiegep.hu weboldalon kellett lebonyolítanom. Természetesen mindig a megrendelő szava a döntő. Most sem volt ez másképpen. Felvettem a kapcsolatot a bérbeadó céggel. Nagyon rugalmasak voltak: 8 órára kibéreltem egy fotóautomatát és egy gyönyörű rózsás fotófalat. Biztosítottak a géphez személyzetet is, aki elvégzi az üzembe helyezést illetve segít azoknak, akik esetleg elakadnak a fotóbox használatában.

Elkezdődött a vacsora és kedvet akartam csinálni a fotógéphez. Ilyenkor mindig az első “fecskék” megkeresése az igazi kihívás. Körülnéztem és megakadt a szemem egy lazán elegáns, borostás fiatalemberen. Magabiztosnak tűnt, biztos voltam benne, hogy bátor lesz és csatlakozik hozzám az első szelfikhez. Nem csalódtam: 5-6 közös fotót csináltunk, használtuk a géphez kapott vidám kellékeket is, a maszkot és a parókát. A masina azonnal kinyomtatta papír alapon és kiváló minőségben a képeket. Bennünket látva a násznép is felbátorodott és végül sorba kellett állni a fotóautomatához, annyira népszerű lett. Tucatszám készültek a fotók, szerencsére a bérleti díj korlátlan számú standard (10 x 15 cm) méretű fotó nyomtatását is tartalmazta.

Kaptunk a szelfigéphez ajándékba egy fotóalbumot is. Minden vendéget megkértünk, hogy a legszórakoztatóbb képet ragassza be az emlékkönyvbe és írjon mellé pár sort is arról, hogy mi az első, ami eszükbe jut a friss házasokról. Az album egy remek emléktárgy lett.

A rózsás fotófal is nagyon népszerű volt, nem meglepő módon elsősorban a párok körében. Ez előtt is számtalan hangulatos fotó született. Így már teljesen ésszerűnek tűnik, miért olyan népszerű választás a szelfigép esküvőre.

A borostás fiatalember pedig megkérdezte, hogy megiszunk-e együtt valamit. Természetesen a rendezvény közben sohasem iszom. Megvárta a lagzi végét és elvitt egy éjszakai bárba. Másnap egy ismeretlen lakásban ébredtem. Kinézve az ablakon pedig a Városligeti-tó látványa fogadott. Kvantum pillanat volt. A srác pedig mosolyogva hozta be a reggeli kávét, pontosan úgy, ahogyan szeretem. Azóta is minden reggel a Városliget látványára kelek és ezt a látványt közvetett módon egy szelfigépnek (is) köszönhetem. A lakás ugyan nem az enyém, de tulajdonképpen mégis: a lakás tulajdonosának szíve a tulajdonomat képezi. Az esküvőn készült első közös szelfinket azóta is becses kincsként őrizzük mindketten.

[Top]