Apróhirdetési oldalon is adhatsz el ingatlant

Az új technológia nem csak a műszaki cikkeinket érinti, hanem az életünk minden területét. Például nem is nagyon gondolunk abba bele, hogy mennyire máshogy vásároltunk 100 évvel ezelőtt, mint ma. Régen az volt a szokás, ha mondjuk egy egész kis városban éltél, akkor nem volt minden sarkon egy bolt, hanem volt egy darab szatócsbolt, és mindent onnan kellett beszerezned, az élelmet is, meg ha más anyagra vagy mondjuk egy gombra vagy tűre volt szükséged, akkor azt is. És ha valami éppen nem volt a boltban, azt meg kellett rendelniük, és mivel ezek kis boltok voltak, elég sok minden nem volt nekik. Na meg persze sokan cserélgettek a szomszédokkal is, és így alakult ki, hogy minden kisebb városban legyen egy asztalos meg egy cipész meg egy varrónő. Aztán a nagyobb városokban már az embereknek is több volt ennél az igényük, és egyre több bolt jelent meg, és egyre inkább specializálódtak, volt külön hentes, tejbolt, ahol anyagokat tudtál beszerezni, szerszámos bolt. Aztán ahogy egyre több cég jelent meg, és az emberek igényelni kezdték a változatosságot, ezek a boltok egy helyre tömörültek, hogy ne kelljen az embereknek a város két felébe menniük, ha cipőt meg ruhát akarnak venni. És ekkor fokozatosan megjelentek a bevásárlóközpontok, ahol persze még nem volt annyi termék, de már volt külön részlegük, ahol édességet, virágot meg ruhát lehetett venni. De mára a vásárlás egészen megváltozott, és ezt éppen az online boltok megjelenése okozta.

A nagy különbség az, hogy már nem kell fizikailag ott lennie előttünk a terméknek, már nem kell kimennünk a házból, hogy megnézzünk egy boltot, hanem a bolt jön el hozzánk, vagyis meg tudjuk nézni a neten a kínálatát, és meg is tudjuk rendelni azt, ami tetszik. Szintén egy új fejlemény az apróhirdetési oldalak megjelenése, ahol az emberek maguk is könnyen árulhatnak dolgokat, amiket ők gyártottak vagy ami nekik már nem kell. Régebben is cserélgettek egymással az emberek, de régen ez eléggé le volt korlátozva, főleg a távolság által, de ma már ezeknek az oldalaknak a segítségével akár az ország vagy a kontinens másik részéből is megrendelhetek valamit. Mindezek a fejlemények persze az ingatlan piacra is kihatottak. Régen nagyon nehéz lakásokat keresni és eladni is. Az emberek vagy újságokban hirdettek, vagy elmentek egy ügynökhöz, aki százalékot vett le magának. Ma már viszont minden sokkal egyszerűbb, mert az ingatlanokat is ugyanúgy hirdethetjük, mint bármi mást. Ráadásul ha ehhez egy apróhirdetési oldalt választunk, akkor sokat spórolhatunk, és egy csomó érdeklődő láthatja a hirdetésünket. Mivel én is ingatlanokban utazom, tudom, hogy miről beszélek, amikor azt mondom, hogy akinek eladó háza van, érdemes kipróbálni a hirdetés ezen formáját.

Ingatlanok eladása másképpen

Sokan talán nem is gondolnák, hogy egy apróhirdetési oldalon lehet egy lakást is akár hirdetni, nem csak ruhákat meg autókat meg műszaki cikkeket. De azon az oldalon, amit ajánlani fogok, van egy külön ingatlan kategória is, és ezen belül vannak még alkategóriák is, mint mondjuk a nyaraló, csalási ház, lakás, garázs, iroda és hasonlók. Így nagyon könnyű aszerint keresni, hogy egyáltalán te milyen ingatlant keresel, ezen felül persze be lehet állítani azt is, hogy hol legyen az ingatlan, milyen megyében. Ezen felül minden hirdetéshez van külön leírás is, ahol a vevő megadhatja az ingatlan méretét, hogy hány négyzetméter és hány szoba van benne, mikor újították fel, merrefelé van, milyen a felszereltsége és még egyéb hasonló fontos dolgokat. Ezen kívül persze fel lehet tölteni képeket is a házról, akár még alaprajzot is. További előny, hogy itt közvetlenül az eladóval léphetsz kapcsolatba, nem kell egy közvetítőt is belevonni a folyamatba.

Az apróhirdetési oldalak előnyei és használata

De akkor nézzük is meg az előnyöket, amik közül ez egyik, az ár, hisz mindenkit érdekel az, hogy vajon mennyiért tudna meghirdetni egy lakást a neten. A nextapro oldalon ingyenes a hirdetés feladása, és nincs is korlátozva az, hogy egy személy az mennyit hirdethet, valamint nem kell az eladások után sem jutalékot kifizetni. Ugye ha ingatlanügynökhöz fordulunk, akkor jutalékkal is számolni kell. Meg sok olyan ingatlanos oldal van, ahol nem hirdethetsz ingyen, vagy maga a hirdetés ingyenes, de ha képet akarsz feltölteni hozzá (ami a vevőket érdekelni szokta), az is fizetős. Vagy pedig vannak szintén fejlett appok erre, de ha náluk akarsz valamit hirdetni mondjuk egy hónapig, akkor előfizetési díjat kell fizetned. A nextapro oldalon 60 napig érvényes egy hirdetés, de ezt utána meg lehet újítani. Vagy 7 naponta lehet megújítani, vagy pedig a 60 napos időtartam lejárta után, és van is a saját fiókon belül egy megújítom gomb, vagy pedig az értesítő e-mailben is van egy megújítom gomb, amit ebben az esetben lehet használni. Egyébként nagyon könnyű megtalálni a legjobb hirdetéseket, csak annyit kell beírni, hogy eladó lakások budapesten.

Sokan azt hiszik, hogy az apróhirdetési oldalakon keresztül való üzletelés nem biztonságos, és valóban vannak olyan emberek, akik csalással akarnak kiszedni másokból pénzt. De az oldalaknak is az az érdeke, hogy az ilyen csalókkal leszámoljanak, és biztonságossá tegyék a vásárlást. Például a nextapro oldal összeszedett egy sereg tippet arra nézve, hogy mivel kell vigyázni. Ilyen tanács például az, hogy ne utaljunk előre pénzt, mert ilyenkor ugye az eladó ugye eltűnhet anélkül, hogy postázná az árut. A külföldi vásárlásoknál is ez okozhat bajt, ha nem megbízható helyről rendelünk. Emellett vigyázni kell a túl olcsó termékekkel, mert azok mögött lehet, hogy egy csaló van, aki nem is birtokolja a terméket, vagy pedig eredetinek akar eladni egy hamis, sokkal kevesebbet érő árut. Ezért is fontos megnézni a fényképeket, hogy azok valóban úgy néznek-e ki, mint amit egy eladó készítene, nem a netről szedte le valahonnan. Persze az is árulkodó lehet, ha egyáltalán nincs fénykép. Ha pedig felveszed a kapcsolatot az eladóval, akkor is figyeld meg, hogy furcsán viselkedik-e, például nem engedi, hogy fizetés előtt megnézd az árut. De ha valaki ezt pár szabályt betartja, és tényleg körültekintő a fizetésnél, akkor nem lehet baj.

Lényegében hasonló szabályokat kell betartani akkor is, ha ingatlanokat nézünk a neten. Meg kell nézni a fényképeket, emellett pedig a leírást is érdemes pontosan átböngészni, valamint ha van kérdésünk, azt egyeztessük az eladóval. De itt persze nincsen szó postázásról, és nem nagyon fordulhat elő olyan, hogy kifizetünk valamit, aztán nem kapjuk meg. De azért ha betartunk pár alapvető szabályt az ingatlanokkal kapcsolatban is, akkor biztonságosabbá tehetjük a folyamatot.

Azt még mi is tudhatjuk, hogy mi lesz ezután az ingatlanpiac jövője, hogy mit találnak ki még ezután, ami megkönnyítheti az ingatlanok eladását, de most a neten rengeteg jó lehetőség van, és eladásra az apróhirdetési oldal az egyik legjobb, érdemes kipróbálni. Nekem is van olyan ismerősöm, aki először kételkedett benne, de aztán egy hét alatt el tudta adni azt a nyaralót, amit egy másik oldalon hetekig hiába hirdetett. Utána meg is köszönte nekem, hogy felhívtam a figyelmét erre az oldalra. Nem szabad elutasítani az új technológiát, mert minden ilyen fejlesztés azért történik, hogy a mi életünk könnyebb legyen, és a piac is virágozzon.

[Top]