A fürdőszoba csempe fontos része az ingatlan felújításnál

Izgatottan várom, hogy milyen lesz a fürdőszoba csempe a lakásomban. Az elmúlt fél évben az ingatlan, mint téma számtalan alkalommal előjött nálam, szerettem volna végre a saját lakásomba beköltözni.

Szerencsére ezt elég hamar sikerült elintéznem, megtaláltam álmaim lakását, amit azóta is bőszen felújítok és átrendezek. Jelenleg nagy hangsúlyt fektetek a fürdőszobára, most éppen azon van a sor. Már eldöntöttem, hogy nem szeretnék kádat, azt ki szedetem, és zuhanyzó lesz a helyén. Már a szekrények helyei is megvannak, csak még nem tudom, hogy a fürdőszoba csempe milyen legyen.

A konyha új bútorokkal bővült, és egy csodaszép ezüst hűtőszekrényt vettem. Nagyon szép, passzol a konyhapulthoz. A lakás többi része szintén világos színekben pompázik, kivéve a hálószoba, ugyanis ott a falakat bordóra festettem. A fürdőszoba felújításában apukám is sokat segít, ő tudja, hogy mi az, ami hosszútávon is megéri, és költséghatékony.

Az ingatlan, ahol korábban laktam, nagyon jó volt, de nem éreztem magam ott annyira jól, mivel tudtam, hogy az a lakás nem az enyém, én pedig szerettem volna, ha végre lenne egy saját lakásom. Így találtam rá erre a lakásra, és nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam. Nagyon praktikus környéken van, közel van a munkahelyemhez. A szomszédok is kedvesek, beköltözéskor az egyik szomszéd néni egy tányér süteménnyel jött át, hogy köszöntsön, és minden jót kívánjon.

A fürdőszoba csempe szerintem az egyik legfontosabb része a fürdőszobának, ezért nem akarom elsietni a dolgot. Jól átgondolom, milyen legyen, hol vegyem, és ebben apukám is segít. Otthon tört fehér színű csempék vannak a fürdőszobában, amik annyira nem nyerték el a tetszésemet, viszont a minta rajtuk nagyon megfelel az ízlésemnek, így már kicsit könnyebb dolgom van a döntéshozásban.

A lakásom viszonylag tágas, így sikerült pont úgy berendeznem az egész helyiséget, hogy minden, amit elképzeltem az pont úgy elfért, ahogy megálmodtam. Arról nem is beszélve, hogy a nappaliba sikerült beszereznem egy szép szekrényt a könyveimnek, illetve a régi iskolai jegyzeteimnek, amiket pedig a fiókokba szépen el tudtam rendezni. Így nincsenek szem előtt, csupán az igényesen elrendezett könyveket lehet látni a vitrinben, ránézésre olyan, mintha egy könyvtárba csöppentem volna. Még rengeteg olyan könyvem van, amit még nem sikerült elolvasnom, de most, hogy végre már lediplomáztam és nem kell rengeteg mindenre koncentrálnom, sokkal több időm lesz.

Szerencsém volt, mert a nappaliba nem kellett szőnyeget vennem, ugyanis a főbérlő, akinél előtte laktam, odaadta az ottani szőnyeget. Nem kértem, csupán megdicsértem neki, hogy igazán jó választás volt. Ő pedig, amolyan búcsúajándékként nekem adta. Igazán szép gesztus volt tőle. Nagyon örülök neki, mert tényleg igazán odavagyok ezért a szép szőnyegért. Pont illik a lakásomba is.

A fürdőszobában van még mit tenni-venni, már itt a tavasz, szeretném, ha nyárra az egész lakás végre teljesen kész lenne, ezért bele kell húznunk. Imádom a kék szín minden árnyalatát, így arra gondoltam, hogy esetleg világoskék színű lenne a csempe, amit aztán a kék többi árnyalatával is lehetne kombinálni.  Azt hiszem, ez nem is egy rossz ötlet, megkérdezem a hétvégén a szüleimet, mit szólnak hozzá. Sokszor előfordul, hogy amit én jónak gondolok és tetszik, arról anyáék lebeszélnek, mert tudják, hogy pár hónap és már nagyon nem fog tetszeni. És mindig kiderül, hogy igazuk van.

Én pedig nem szeretnék félévente fürdőszobát felújítani, úgyhogy muszáj, hogy nagyon átgondoljam a színeket, és a bútorok elhelyezését, a festést, és hasonlókat. Már kinéztem amúgy egy szekrényt a fürdőszobába, amiben végre el fog férni minden tisztálkodószerem. Sőt, láttam egy lámpát, amivel nagyon jól meg lehet világítani a tükröt a mosdókagyló felett. Lehet, hogy beruházok egy olyanra is, mindig is szerettem volna egy ilyen lámpát.

Szabadidőmben sokat foglalkozom sminkeléssel, ehhez pedig különböző videókat készítek, amit feltöltök az internetre. Ehhez pedig szükségem lenne erre a megvilágításra a fürdőben, sőt, a sok kozmetikumomnak és ecsetemnek is kell a hely. Ez mind adott a fürdőszobámban, csak valahogy úgy kell majd berendeznem, hogy ne legyen ebből később nehézség.

Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz a végeredmény, szeretném, ha minél hamarabb kész lenne minden.

[Top]