Az ingatlan elvesztése az alkoholizmus előtt és után is megeshet

Sokan nem gondolnák, hogy valójában milyen sok esetben összefüggés van a hajléktalanság és az alkoholizmus között. Sokaknál az ingatlan elvesztése lehet az a löket, amely az alkohol irányába fordítja őket, sokaknál pedig pontosan ennek az ellentettje igaz. Sokan elköltik a bérleti díjat esténként a kocsmában, vagy éppen a rezsi és egyéb számlák befizetése helyett inkább a likőrös szekrényt töltik fel.

Az alkoholizmus bárhogy elindulhat, mindenki története más. A Felépülők addiktológiai magánklinika 28 napos rehabilitációs kúrája során pontosan ezért vannak csoportterápiák, hogy mindenki megoszthassa a többiekkel a saját történetét, így megismerhessék egymás tapasztalatait, és egymást támogatva haladjanak tovább a gyógyulás útján.  A 28 napos elvonó a Felépülők egyik leghatásosabb programja, amely során a beteg majdnem egy hónapot tölt el a világ problémáitól távol, hogy a bajtársaival együtt fejlődjenek. A betegek ez alatt előadásokat hallgathatnak, sportolási lehetőségeken vehetnek részt, és az addiktológiai szakemberekkel beszélhetnek, akik bármiben a segítségükre vannak. A Felépülők szakemberei közül többen maguk is megjárták ezt az utat, így saját élményeiken keresztül is ismerik, min mennek keresztül a pácienseik, így a kellő megértéssel és tudással fordulnak feléjük.

Amennyiben azonban valakinek nehezére esne mások előtt megnyílni, a Felépülők klinika egyéni konzultációkat is ajánl, melynek során csakis egy pácienssel foglalkoznak, és így igyekeznek megtalálni a megfelelő megoldást és gyógyulási módot a beteg számára. A klinikán a Minnesota-modell alapján dolgoznak, ami azt jelenti, hogy az alkoholizmust elsődleges betegségként kezelik. Sok helyen az alkoholizmust egyéb betegségek, mint például depresszió vagy a szorongás egyik jeleként kezelik, itt azonban úgy gondolják, hogy ez a függőség önmagában is kezelendő, nem kell mindig valami egyebet látni és keresni mögötte.

A betegség kezelése mellett pedig az életük összeszedésében is segítenek, mikor a családterápián ismételten segítenek egymásra találni a tagoknak.  A Felépülők alapítója is egy család, akik együtt szenvedték át a maguk viharos időszakát, így tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontos, hogy a családok kitartsanak egymás mellett, és hogy mindenki a lehető legjobban járjon. A betegség rengeteg köteléket megtépáz, és emiatt fontos, hogy mindenki meghallgatásra találjon. Együtt pedig már sokkal könnyebben megtalálják a kiutat, és együtt könnyebben tudnak ismét stabil életet teremteni maguknak, mintha a beteg csak egyedül küzdene a világ ellen.  A család minden energiát és pénzt megér. A Felépülők amúgy is minden költséget felfed a betegeik előtt, minden annyiba kerül, amennyit kiírnak. Érkezéskor sincsen helyszíni költség, az összes program, szállás és étkezés bele van számolva, így nem kell emiatt sem aggódniuk. Egy professzionális és tisztességes klinikára bízzák magukat, ha úgy döntenek, hogy a Felépülők addiktológiai magánklinikába helyezik a bizalmukat. A csapat nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik, mikor az alkoholisták gyógyításáról van szó, és mindenben a beteg érdekét nézik. Tisztában vannak azzal, mennyire nehéz ez az út a beteg számára, ezért azon dolgoznak, hogy ezt a lehető legkönnyebbé és kényelmesebbé tegyék számukra. És ha mindez a biztatás még nem lenne elég, a weboldalukon több sikertörténetet olvashatnak, amely biztosan megadja majd a kellő lökést, hogy Önök is meginduljanak a gyógyulás felé.   

[Top]