Amikor már végleg nem hiszed el, hogy van megoldás, akkor elég csak egy csepp motorolaj!

Ingatlanok nézelődésébe kezdtem, mert úgy döntöttem, hogy végre belevágok egy régi álmom megvalósításába. Ami pedig nem más, mint hogy létre hozom a saját autószerelő műhelyemet.

Eleinte csak az interneten kezdtem el nézelődni ingatlanok után, majd később pár közvetítővel is elkezdtem beszélni. Nem egyszerű dolog ez a műhely. Nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, ami alapján el kell készíteni a terveket és ez alapján tudok csak keresgélni. Szóval nem túl tágak a lehetőségek. De arra gondoltam, hogy most vagy soha. Ha már ennyi ideje próbálom megcsinálni és lényegében minden megvan hozzá, akkor nem lehet ennek semmi akadálya. Egyszerűen addig csinálom és űzöm a dolgot, hogy sikerülnie kell.

mannol

mannol

De jobban elhúzódott, mint gondoltam és nem hogy a műhely berendezése, de egyáltalán a megtalálása sem sikerült még. Már majdnem ott voltam, hogy lehet, hogy még is fel kéne adnom a dolgot. Feladtam internetes és újság hirdetéseket is. Minden olyan ismerősnek szóltam, akinek bármi köze lehet a témához, de egyelőre nem sikerült megoldásra lelnem.

Majd egyszer csak a semmiből kaptam egy telefont, hogy egy régi szerelő műhely vár eladásra, egészen központi helyen és egészen jó áron. Bár felújításokra szükség van, de egészen vállalható a dolog. Azonnal lebeszéltem egy időpontot, amikor el tudtam menni, megnézni. Meggyőzött a hely. De azért egy kicsit sokalltam az árat, ha belevesszük azt is, hogy mekkora a felújítás költsége. Így nem volt mit tenni, neki álltam alkudozni. Nem akartam azért túl erőszakos lenni, igyekeztem a lehető legjobbat kihozni a dologból. Szerencsémre a férfi, akié volt a műhely egészen meggyőzhető volt, így sikerült megállapodnunk és nem volt más hátra, mint aláírni a szerződést, kifizetni az ingatlant és nekiállni a felújításnak.

Sikerült minden adminisztrációt időben lebonyolítani és a felújítással sem kellett annyit bajlódni, mint az ingatlan megtalálásával. Nem sokkal több, mint fél év alatt, üzemképes állapotba tudtam hozni a műhelyt és nem volt más hátra, mint jól meghirdetni és várni az első kuncsaftot.

Ahogy azt vártam is, a hely egészen jó lokalizációja miatt rövid időn belül befutott az első kuncsaft. Én mindenre fel voltam készülve, na de erre nem. Egy tökéletesen ugyan olyan autó, mint az enyém, évjáratra, kialakításra, motor összetételre. Csak a színe volt (szerencsére) más, de ha még az is megegyezne, akkor gyakorlatilag az ikrét láttam az autómnak. Ennek az azt autónak egy nagy szériahibája van, az pedig az, hogy nem szereti a legtöbb motorolajat. Ez annyit tesz, hogy gyakran kell cserélni és eléggé elhasználódik maga a motor is. Sok tisztításra szorul, stb. Így már messziről sejtettem, hogy ez lesz a probléma. Amikor kiszállta s sofőr, már messziről nevetve kérdeztem, az olaj problémáról. De a válasz eléggé meglepett. Mosolyogva, de mondta, hogy bár jogos a kérdés, de neki most futómű problémái adódtak. Majd hozzá tette, hogy az olaj problémára ő megtalálta a tökéletes megoldást, így azzal már nem kell foglalkoznia.

Nem hittem a fülemnek. Kértem, hogy ezt magyarázza el bővebben. Persze előtte azért nekiálltam megvizsgálni az autót. Meg is találtam a problémát, amit még aznap pár órán belül meg tudtam javítani, de ami a történet szempontjából érdekesebb, az az olaj rejtélye volt. Az autó tulajdonosa kért tőlem egy pillanat türelmet, odament az autó hátuljához és kivett a csomagtartóból egy mannolos kannát. A márkát ismertem, de a termékcsaládot aligha. A kezembe nyomta a kék flakont és mondta:
– Életem eddigi legjobb motorolaja a Mannol Defender 10W-40. Soha nem volt még ilyen jó olajam, minden eddigi problémámra ez megoldás. Egyszerűen tökéletes. Semmi gond nincs azóta az autóval ilyen téren, nem kell egyfolytában a szerelőhöz hordani, nincs vele probléma. Csak szimplán feltöltöm, és amikor kell, akkor cserélem. Nem viccelek, tényleg így van. –

Nem akartam hinni a fülemnek. Azonnal elővettem a telefonomat és befotóztam a mannolos kannán található információkat és paramétereket, hogy ha befejeztem az autó szervizelését, máris neki tudjak állni, felkutatni a terméket, hogy kipróbálhassam az autómon.

Mondanom sem kell, hogy amikor sikerült beszereznem és kipróbáltam, micsoda öröm volt. Mint ha minden gondom egy csapásra megoldódott volna, ami valaha az autómmal volt. Nagyszerű érzés.

[Top]